Kattila Tartar

Kattila Tartare

Ainekset

  • 500 g naudan sisäpaistia tai peuran fileetä
  • 50 ml Kattila Giniä
  • 3 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3 tl sokeria
  • 3 tl tuoretta timjamia
  • 10 viiriäisen munan keltuaista tai kananmunan keltuainen

Seuraksi

  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl puolukkahilloa siivilöitynä
  • 1 tl dijon sinappia
  • valkosipulia
  • lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Leikaa tai jauha liha pieneksi kuutioksi. Jätä kalvot pois
  2. Laita liha ja mausteet kulhoon
  3. Sekoita hyvin ja laita kylmään tunniksi
  4. Sekoita tunnin kuluttua ja maista suola, mutta älä lisää vielä
  5. Rouhi mustapippuria ja sekoita
  6. Muotoile noin 50 g:n kasa ja tee keskelle kuoppa
  7. Aseta teelusikalla kuoppaan viiriäisen munan keltuainen tai osa kananmunan keltuaisesta
  8. Ripottele sormisuolaa ja pippuria päälle
  9. Laita jääkaappiin
  10. Paahda kaalia ja pilkottua valkosipulia
  11. Aseta lihan viereen 1 rkl majoneesia ja hienonna lehtikaalia päälle