Kattila Tartar
-1.jpg&w=3840&q=75)
Ainekset
- 500 g naudan sisäpaistia tai peuran fileetä
- 50 ml Kattila Giniä
- 3 tl suolaa
- mustapippuria
- 3 tl sokeria
- 3 tl tuoretta timjamia
- 10 viiriäisen munan keltuaista tai kananmunan keltuainen
Seuraksi
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl puolukkahilloa siivilöitynä
- 1 tl dijon sinappia
- valkosipulia
- lehtikaalia
Työvaiheet
- Leikaa tai jauha liha pieneksi kuutioksi. Jätä kalvot pois
- Laita liha ja mausteet kulhoon
- Sekoita hyvin ja laita kylmään tunniksi
- Sekoita tunnin kuluttua ja maista suola, mutta älä lisää vielä
- Rouhi mustapippuria ja sekoita
- Muotoile noin 50 g:n kasa ja tee keskelle kuoppa
- Aseta teelusikalla kuoppaan viiriäisen munan keltuainen tai osa kananmunan keltuaisesta
- Ripottele sormisuolaa ja pippuria päälle
- Laita jääkaappiin
- Paahda kaalia ja pilkottua valkosipulia
- Aseta lihan viereen 1 rkl majoneesia ja hienonna lehtikaalia päälle