Ginisilmäinen kurpitsakeitto
Tätä soppaa ei kannata kokeilla muilla gineillä
Ainekset
- n. 1.2kg myskikurpitsa
- 1 kpl pienehkö sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2-3 kpl (~200g) jauhoista perunaa
- 1-2 kpl porkkanaa
- oliiviöljyä
- n.15 g tuoretta inkivääriä
- 1 tl savupaprikaa
- 0.8 litraa vettä
- 3 kpl kanaliemikuutiota
- 150 g vuohenjuustoa
- 1/2 limen mehu
- 1 rkl Kattila Gin per annos
Työvaiheet
- Kuori inkivääri kurpitsa, sipuli ja valkosipulinkynnet
- Siivua valkosipulit ja inkivääri
- Halkaise kurpitsa neljään osaan ja poista kurpitsan siemenet (voit paistaa ne öljyssä erikseen)
- Lohko kurpitsa n. 2 cm paksuiksi paloiksi
- Pilko sipuli 4 osaan
- Levitä kurpitsapalat ja sipulilohkot uunipellille ja valele öljyä niiden päälle
- Paahda kurpitsoja ja sipuleita n. 20-30 min 200°C uunissa kunnes kupitsat ja sipuli ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Voit käyttää grillivastuksia osan aikaa värin saamiseksi
- Sillä aikaa lisää keittokattilan pohjalle öljyä ja kuullota valkosipuli ja inkivääri
- Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat n. 1cm siivuiksi ja lisää ne kanaliemeen ja keitä kunnes juurekset ovat kypsyneet
- Lisää juusto, paahtuneet ja pehmenneet kurpitsat ja sipulit kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella
- Lisää savupaprika ja limemehu.
- Kiehauta ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa
- Annostele keitto lautasille ja lisää keskelle ruokalusikalla Kattila Ginisilmä